Retourneren

Heel simpel, door de instructies hieronder te volgen.  

Voorwaarden retourneren
Wij doen niet moeilijk over retourneren. De enige voorwaarden zijn dat het product niet is gebruikt, inelkaar is gezet, in perfecte nieuwstaat is, indien redelijkerwijs mogelijk, nog in de oorspronkelijke verpakking zit, gekocht is bij ElJardin.nl en dat je binnen 14 dagen na ontvangst het product hebt teruggestuurd. Dit bepalen we aan de hand van de Track en tracecode.

Ook dient u het pakket te retourneren en gebruik maken van een track en trace mogelijkheid. Zodat u altijd een bewijs heeft dat u een artikel naar ons geretourneerd heeft.


Vul altijd het onderstaande formulier in;

Herroepingsformulier

Je hebt verder 14 dagen de tijd om na je aanmelding, het product ook daadwerkelijk te retourneren.

Hoe?
Stuur je product voorzien van (een kopie van) je order of een briefje met daarop je naam en ordernummer terug aan:


El Jardin
Afdeling retouren
Industrieweg 20B
6662 PA  Elst  

Voor klanten met een ophaaladres in Nederland hebben we ook de mogelijkheid om de retour door ons te laten verzorgen. Stuur ons dan naar bovenstaand adres een bericht met daarin je ordernummer. We sturen je dan binnen 24 uur een bericht met daarin de retourkosten, deze kan thuis afgehaald worden of je kunt je order naar een postnl punt brengen.

En verder?
Bij ontvangst van je retourzending ontvang je van ons bericht.
We storten na onvangst & controle van het product het bedrag binnen vijftien werkdagen terug op je rekening. 
We storten altijd terug op de rekening waarmee je ook hebt betaald. Heb je met creditcard betaald, dan zie je de refund dus pas terug op je creditcardstatement. Soms zie je de betaling op een overzicht en de refund pas op het overzicht wat een maand later volgt. Dit ligt aan de maandelijkse periode waarmee je creditcardmaatschappij de overzichten verstuurt.

Niet gefrankeerde zendingen worden verrekend!

Als je je retour ongefrankeerd aan ons terugstuurt, houden we de door TNT in rekening gebrachte kosten en boete in op het bedrag wat aan je wordt gerefund. TNT rekent een strafporti van 14 euro, exclusief de porti.

Mankement aan een artikel
Het kan altijd zijn dat een door ons geleverd artikel een mankement heeft. Dit is heel vervelend. Ondanks dat wij onze artikelen op volledigheid controleren kan het altijd zijn dat er iets niet helemaal juist is.

Als je ons hiervan via de mail [info@eljardin.nl] op de hoogte brengt dan kunt u het artikel met een korte beschrijving van het mankement terugzenden. We zullen dit zsm beoordelen en je een vervangend onderdeel/ artikel toezenden.

Retour gestuurde artikelen die niet aan de voorwaarden voldoen
Deze nemen we wel aan, maar we houden ons het recht voor om kosten hiervoor in te houden dan wel het artikel te weigeren in ons retourproces. Je krijgt hierover natuurlijk wel bericht. Deze artikelen kunnen we aan je terugzenden nadat je de verzendkosten hiertoe hebt overgemaakt. Natuurlijk hoeft dat niet, in dat geval gaat je product naar een goed doel. Wordt een product retour gestuurd welke niet aan de voorwaarden voldoet, een vlekje heeft, beschadigd is, gewassen is: dan wordt deze niet verwerkt als retour en nemen we contact met je op. 

VERPAK JE RETOUR IN DE VERPAKKING ZOALS JE DEZE VAN ONS ONTVANGEN HEBT!

Zoek raken van je retourzending
Ook als je retourzending zoek raakt is dit voor eigen risico tot het moment dat het bij ons is gearriveerd uiteraard. 

Heb je een retour
Neem dan hoe dan ook altijd even contact op per e-mail, dan kijken we er samen even naar. Zendingen die gewoon worden verstuurd, die wij dan weigeren, en waarbij we dan later horen wat er aan de hand is blijven geweigerd.

14 dagen retourtermijn
Je kunt items binnen 14 dagen na ontvangst gewoon retourneren. Dit betekent niet dat je het 14 dagen mag uitproberen. Retourneren kan alleen als een artikel aan bovengenoemde voorwaarden voldoet.

In een notendop
* De verzendkosten zijn ter aller tijde voor je eigen rekening.
* We berekenen geen kosten voor het verwerken van retouren.
* Maak altijd gebruik van een brievenbuspakketje of pakket met daarbij een track en trace code.
* Stuurt u ons deze track en trace code naar ons op.

* Bij retourneren wordt de afgerekende artikelwaarde vergoed. Je kunt de refund binnen 14 werkdagen verwachten.
* Verpak je retour in de originele verpakking zoals je deze van ons hebt ontvangen.

* Een paviljoen welke is opgebouwd kun je niet retourneren. Dit wordt namelijk beschouwd als ingebruikname.